Ik ben het jaar 2022 met full power ingevlogen!

Hoe ik mijn jaar het liefst start? Met een nieuwe job, mijn eerste echte job… Spannend, maar ook bijzonder interessant. Lees maar mee hoe mijn eerste ervaring bij W!Scan was!

Tijd voor nieuwigheid

Je zal mij wellicht al de revue hebben zien passeren. Vanaf 20 januari mocht ik mijn intrede doen bij het W!Scan-team, yeah #girlpower 4.0! Om alles toch wat in toom te houden, mogen we natuurlijk King Spike niet vergeten. Met zijn warme knuffelpootjes gaf ook hij me meteen een mooi welkomstgevoel

Jobhoppen is ook een job

Als een avontuurlijke kangoeroe spring ik niet meteen in één job bij W!Scan, maar mag ik mijn buidel meteen vullen met allerlei kennis in verschillende en leerrijke opdrachten. Geweldig, toch?! Iedereen kent die stress wel van een nieuwe job, of niet soms? Maar nu krijg ik de kans om mezelf te bewijzen in elke job die op mijn pad komt. Ik hoor het al, je bent stiekem wat jaloers hé? 

Maar wie weet werken we ooit wel samen. En daar kijk ik alvast naar uit! Al heb ik momenteel mijn handen vol met twee boeiende jobs en enkele zij-projectjes die ik mag combineren. Yes! 

Tijdens mijn inloopperiode mocht ik proeven van alle lopende projecten binnen W!Scan, waardoor ik gelijk een brede kijk kreeg op al wat ik zoal mag verwachten. Het belooft een gevarieerde job te worden met veel afwisseling, al waar een mens dus maar van kan dromen! 

Persoonlijk geluk is ook goud waard

Cindy De Smet

Goaldigger vs. golddigger

Happiness pays the bills (en oké ja, money ook natuurlijk), maar wie zijn job graag doet en zijn dromen of doelen najaagt, schopt het automatisch verder in het leven. Persoonlijk geluk is ook goud waard. Laat ons daar dan ook voor gaan! Groeien staat bij W!Scan zeer centraal, en dat is meteen wat ik wil doen. Groeien op zowel persoonlijk vlak als in het werkveld. Perfecte manier om tegelijk mee te bouwen aan de groei van W!Scan. Cliché, maar waar: Samen sterk!

Om het met de woorden van de alom bekende Piet Huysentruyt te zeggen, wat hebben we vandaag geleerd? Of nog beter, de voorbije 2 maanden! Ik neem je graag mee op pad bij één van mijn klanten.  

Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo? 

Ik heb de voorbije maand al meer gebeld dan dat ik op een heel jaar met mijn eigen gsm bel. Niet moeilijk ook! Als administratief vervanger van iemand met zwangerschapsverlof, is dit een van mijn taken bij de kachelwinkel Gadeco in Aalst.  

Naast het beantwoorden van telefoons en klanten verder helpen, start ik mijn dag daar elke keer met het openen van de winkel. Licht aan, kachels aan (=instant gezelligheid), rolluik omhoog, antwoordapparaat af, computer aan: klaar om de dag te beginnen zeg ik dan!

Wat staat er nog zoal op die werkplanning? Eerst wat alledaagse dingen: mailbox en briefwisseling checken en verwerken. Facturen, creditnota’s en reparatiebonnen maken of aanpassen. Betalingen doen, inkomende bedragen opvolgen, controleren en verantwoorden. Mails versturen, bv. om onderhoud aan te vragen voor klanten. Klanten inplannen. 

Maar ook andere dingetjes, zoals: inventarislijst aanvullen en aanpassen. Alles netjes bijhouden en ervoor zorgen dat de maand steeds goed kan afgesloten worden. Wat wil zeggen dat ik ervoor moet zorgen dat de nodige documenten correct en tijdig ingevuld naar de boekhouding gaan. En ja hoor, ondanks ik zelf maar een paar keer loon heb ontvangen, heb ik ook al loon mogen uitbetalen aan de werknemers (gelukkig niet van mijn eigen bankrekening ;)). Gedurende de hele periode leer ik steeds meer bij en geraak ik in de juiste flow om hun collega op een zo goed mogelijke manier te vervangen.

W!Scan-DNA 

Vertrouwen, eerlijkheid en transparantie. Het zijn maar enkele waarden die het W!Scan-DNA in zich meedraagt. Alvast drie waarden waar ik ook met fiere schouders achter sta en wil toe bijdragen. En bovenal: communicatie! Communicatie is hét key ingredient binnen W!Scan. Moet ook wel als ieder met zijn eigen projecten bezig is. Overzicht en betrokkenheid zijn dan wel heel onmisbaar. 

En wat zeiden mijn collega’s bij mijn aankondiging op social media? Juist ja, dat ik me schrap moest zetten omdat het er hard aan kan toe gaan! In een maand tijd werd ik persoonlijke klaargestoomd voor het grote werk door Wisken. Maar we werden gepakt in snelheid. De geplande opdracht van midden maart schoof onverwachts een maandje naar voren.

Hierdoor kan ik meteen de andere zin ‘Alle remmen los, we zijn vertrokken, enjoy the ride!’ toepassen. Onmiddellijk op een externe locatie werken, kan het gekker worden? Hèhè ja, dat kan altijd, maar hé, dat houdt de job ook boeiend

Kort samengevat? Ik voel me erg welkom bij mijn lieve en toffe collega’s (alsook bij stagiair Mathias en jobstudent Wout). Op die korte tijd – die best snel vooruit is gegaan – heb ik al heel wat bijgeleerd en dat kan alleen maar in stijgende lijn gaan! Ik ben benieuwd naar al wat nog komen zal! Jij hopelijk ook!

Tot snel.