Woorden

De mens is een boeiend wezen. Ik vind het heerlijk om ergens gewoon naast een wildvreemde te gaan zitten en een gesprek aan te knopen. Mooie verhalen en soms ook trieste, leuke anekdotes, weetjes, tips & tricks, een stukje geschiedenis, allemaal dingen die spontaan met je gedeeld worden enkel en alleen omdat je een luisterend oor hebt. Er zijn zo veel inspirerende mensen rondom ons.

Het is nu niet zo dat ik actief op zoek ga naar deze mensen en hun verhalen, neen, deze gesprekken ontstaan spontaan. Ze beginnen met een eenvoudige ‘Goedendag’ en een glimlach. Zo simpel is het leven.

Schrijven is al een tijdje een passie van mij. De kracht van woorden wordt te vaak onderschat. Soms kunnen ze slaan, ontroeren maar het mooiste vind ik dat ze aanmoedigen, aanzetten tot nadenken of het eindelijk realiseren van je dromen. Bloggen is dan ook dé uitvinding. Je kan er je ei kwijt, valt er niemand mee lastig en laat iedereen de keuze of ze je woorden willen lezen of niet.

Maar er is altijd die honger naar meer, die droom van een eigen column in een krant of tijdschrift, het uitdragen van een boodschap, inspireren of gewoon wat amusement. Ik was dan ook blij dat ik, al is het maar eventjes, mocht proeven van Het Schrijven in samenwerking met Het Opzet en DIFT.

De website van Dok Noord publiceerde reeds mijn stukjes van Illie Mangaro, Concordia en eKart. Daarnaast staan er blogstukjes in de pipeline over In The Pocket, Oxygen, Kids & Play en Eetavontuur. Stuk voor stuk over mensen met een mooi, boeiend en inspirerend verhaal.

En mocht je dit weekend echt niet weten wat te doen, het is opendeurweekend op Dok Noord. Er zijn vele dingen te beleven en te proeven. Het is een prachtige reconversie geworden en dus zeker de moeite waard om eens te gaan rondhangen. En wie weet treffen we er elkaar wel voor een leuke babbel.

jpg_b12991