De cirkel is rond

Ik neem je mee terug in de tijd, naar het jaar 2000. Het beginpunt van mijn cirkel.

Ik was nog niet zo lang gehuwd en zwanger van kind 1. Qua werken was ik wat het noorden kwijt. Ik wist niet wat ik precies wou maar ik wist wel dat dit het niet was. Op aanraden van enkele vrienden, liet ik een screening en analyse uitvoeren door Deloitte&Touche in Gent. Een halve dag heb ik er gezeten voor het invullen van allerlei vragenlijsten en persoonlijke gesprekken. Binnen de week lag het volledige rapport van mijn persoonlijkheid, kwaliteiten en minpunten op de keukentafel.

Verhelderend moet ik zeggen; het gaf me een klaar beeld van waar ik naartoe moest werken. Flexibiliteit, Variatie, Creativiteit, Autonoom werken,…het waren enkele van de sleuteleigenschappen. Grote probleem was dat ik niet de juiste diploma’s had om deze kwaliteiten te staven. Ik moest dus op zoek gaan naar werkgevers die in mij geloven.

De dame van Deloitte&Touche belde me kort na het afnemen van de testen op. Ze had een bedrijf daar in het Gentse die een logistieke medewerker zocht. Het zou voor mij een goede leerschool zijn en een eerste stap in de richting waar ik naartoe wou. Ze had al met de personeelsverantwoordelijke gepraat en ik mocht me gaan presenteren.

En zo kwam ik terecht bij Pauwels Trafo Gent in Dok-Noord, aan de Gentse haven. Ze zaten in de oude ACEC-gebouwen en bouwden transformatoren. Het interieur was met linoleum, grote ramen en hoge plafonds. Om naar de productie-afdeling te gaan had ik een fiets nodig. Mooie grote gebouwen waren het. Ik evolueerde er van logistieke medewerker naar aankoper tot ik in 2002 het bedrijf verliet. Een sluiting hing boven het hoofd en dat maakte ik liever niet mee. Het fabriek sloot kort er na effectief de deuren.

Vandaag, zo’n 16 jaar later, beland ik door een opdracht opnieuw in datzelfde gebouw. De buitengevel is nog steeds dezelfde, netter wel en gezandstraald maar structureel ongewijzigd. Als ik nu de hele site wil rond gaan, heb ik opnieuw een fiets nodig. Hier kan men nu wonen, winkelen, werken. Het is een prachtige, hippe buurt geworden.

Daar in dat gebouw is mijn zwerftocht begonnen naar die ultieme job met al die sleutelwoorden in. Het is ook in dat gebouw dat ik me vandaag realiseer: mijn cirkel is rond! Ik HEB die job met al die sleuteleigenschappen in, waar ik mezelf ten volle kan in uitleven. Deze mooie gebouwen en ik ondergingen dezelfde metamorfose in eenzelfde tijdsspanne. Maar wat nog frappanter is: de man die in 2000 de ACEC-fabriek kocht omdat hij erin geloofde dat het iets moois kon zijn, is mijn opdrachtgever.

Zoals ik zei: mijn cirkel is rond.

PS: Op 18 maart 2016 is het grote opening van Dok Noord. Kom er zeker eens kijken. Wie een leuke woning zoekt, het is er prachtig! Check regelmatig de facebookpagina.

“Je bent wat je diepste wens is.
Zoals je wens is, zal je wil zijn.
Zoals je wil is, zullen je daden zijn.
Zoals je daden zijn, zal je lot zijn.”

BRIHADARANYAKA UPANISHAD