Een klinkende start van W!Scan's Virtual World Tour!

Een klinkende start van onze virtual world tour.

1 februari 2021. Met een gezonde dosis spanning, maar vol enthousiasme sturen we een filmpje de wijde wereld in. De kick-off van onze Virtual World Tour! Amper drie maanden later stromen de reacties binnen en zitten de eerste samenwerkingen volop in de pipeline. Daarom neem ik even de tijd om stil te staan bij de voorlopige resultaten. Benieuwd?

Snel schakelen, meteen scoren

Ons doel voor 2021 was simpel, maar ambitieus: bedrijven over de hele wereld administratief ondersteunen. Corona maakte echter een kruis over onze reisplannen om potentiële klanten te bezoeken, maar al snel kwam er een creatieve oplossing uit de bus. We lanceerden een eerste oproep in ons BNI-netwerk, gericht naar buitenlandse ondernemers. Zo spoorden we hen aan om contact met ons te leggen. We vroegen hen om zichzelf te filmen op een leuke plaats in hun land, zich kort voor te stellen en ‘Welcome W!Scan’ te roepen.

“We hebben al een tiental video’s ontvangen: uit Brazilië, India, Spanje, … Allemaal ondernemers die ons filmpje gespot hadden op sociale media. We maken uitgebreid kennis met hun bedrijf, stellen ons netwerk voor hen open en geven hun business zo een flinke boost.”

De kracht van een sterk netwerk

Om eerlijk te zijn, had ik deze resultaten zelf niet verwacht. Ik ging ervan uit dat we enorm moesten inzetten op sociale media, voordat het internationale verhaal op gang zou komen. Maar integendeel! De BNI-leden spraken hun connecties aan en we kwamen meteen op kruissnelheid. Daarom ben ik mijn team volop aan het klaarstomen om de toekomstige workload op te vangen. Ik heb al twee nieuwe collega’s aangeworven, zodat we vanaf juli alle registers kunnen opentrekken.

“Wij zijn dolgelukkig met de eerste resultaten. Er kruipt veel tijd en werk in, maar ik geniet ervan om persoonlijke gesprekken te voeren met interessante ondernemers over de grenzen heen. Wat willen ze bereiken? Waar kan W!Scan bij helpen? Heerlijk!”

Ons bedrijfs-DNA maakt het verschil

De sleutel tot ons succes? Er bestaat niet zoiets als een gouden handboek. W!Scan had wel al een zekere naamsbekendheid, maar we wisten niet hoe ver die impact reikte. Ik kan alleen maar concluderen dat mensen aangesproken worden door ons unieke verhaal. Alles wat wij doen, is volledig doordrongen van passie, overtuiging en authenticiteit. Het plaatje klopt en andere ondernemers voelen dat duidelijk aan.

“Mijn team haalt alles uit de kast om de Virtual World Tour te doen slagen en dat verdiende een schouderklopje. Als teambuilding trokken we samen eerst naar The Smile Safari, het Instagrammuseum, en sloten we tenslotte de dag af op een terrasje. Met de nodige afstand natuurlijk!”

What’s next for W!Scan?

De komende maanden wordt het internationale luik verder uitgerold en ik wil het écht goed doen. Daarom laat ik me begeleiden door een groeistrateeg en een internationaal marketingconsultant. Sterke profielen, die onze plannen extra kracht bijzetten. En natuurlijk zullen we ons team verder uitbreiden, want er belooft heel wat werk op ons af te komen. Leuke vooruitzichten dus, en ik heb er enorm veel zin in!

“Bedankt aan alle ondernemers die een filmpje hebben doorgestuurd. Thank you, graçias, obrigado! Check hun filmpjes op ons LinkedInprofiel en/of YouTube kanaal en laat je inspireren. Heb je zelf buitenlandse connecties die hun zichtbaarheid willen vergroten? Laat hen zeker contact opnemen, want wij stellen graag ons netwerk open.”

Internationale groetjes,

Wisken