2019…wat wil jij voor het nieuwe jaar?

Sta jij even stil bij de start van een nieuw jaar? Weet jij wat je wilt voor 2019? Jouw doelen, dromen, verlangens,…gewone dingen of een heuse uitdaging?

Ikzelf ben een beetje verslaafd aan doelen stellen. Wat mijn uitdagingen en goals zijn voor 2019, dat weet ik perfect. Waarom ik dat zo fijn vind? Omdat ik dan mezelf kan challengen, pushen en ik maak heel graag planningen op.

De bullet journals van Leuchttrum1917, de limited edition zijn mijn tools . Mijn allergrootste doel is voor 2021. Dat moet mijn gouden jaar worden. Daarom dat het ook in de kaft gegraveerd staat bij al de agenda’s. Zo blijf ik mezelf er dagdagelijks aan herinneren. Dat maakt dat het jaar 2020 zilver is en alle jaren ervoor brons.

Leuchttrum1917 - limited edition - A5 dotted - bulletjournal

Neem eerst een stapje terug…

De voorbereidingen starten in december. Dan doorloop ik mijn notities in mijn agenda’s van het afgelopen jaar. Wat was er goed? Wat liep er fout? Waar gingen we de mist in? Wat hebben we mega schitterend formidastisch gedaan? Soms wat confronterend maar meestal ook wel grappig als ik lees hoe ik de zaken zag in bv. februari.

…kies je richting…

Vervolgens ga ik mijn focus, doelen en verlangens definiëren voor het nieuwe jaar. Terwijl ik mijn agenda vorm geef, denk ik na. Zaken worden genoteerd, geschrapt, gewijzigd om tenslotte tot een finaal en strak plan te komen: dit is waarvoor ik ga in 2019.

Maar ook mijn team krijgt inspraak. Tijdens ons kerstdiner bespreken we ons afgelopen jaar, vertel ik hen mijn plannen voor 2019 en zij vullen het verder aan. Want ook zij willen groeien binnen het bedrijf. En als de mensen met wie je je omringt groeien, dan groei je automatisch mee.

Leuchttrum1917 - limited edition - A5 dotted - bulletjournal

En zo is mijn draaiboek én mijn agenda voor het nieuwe jaar helemaal gevormd.

 …om dan weer vooruit te gaan.

Is het dan gedaan? Nope. Naar het verleden kijken is goed, maar naar de toekomst toch wel het mooiste. Wat moet er bijgestuurd worden? Zitten we op schema? Het is immers goed dat je verder kijkt dan je neus lang is, toch?

Kruipt wel wat tijd in hé Wis? Dat klopt. In stukje en in brokjes wordt de maand december hieraan besteed. Maar zo weet ik precies waar ik met mijn bedrijf WIScan naartoe wil. Hoe ik het ga aanpakken én mijn team weet perfect welke rol zij hierin kunnen en mogen spelen. Fijn toch om het nieuwe jaar te starten met een duidelijke visie en missie?!

Een tipje van de sluiter?

Het grote doel voor 2021 dat ik en mijn team voor ogen hebben? Wel, W!Scan ontzorgt ondernemers bij hun administratie, marketing en organisatie®…in het buitenland.

We kijken hiervoor verliefd naar Spanje en Italië. Wat er op ons pad komt en welke opportuniteit er zich zal voordoen, dat weten we niet. Maar we zien ons wel al zitten in de zuiderse avondzon, met zicht op de natuur of de zee, met een lekker wijntje en wat tapas of bruschettas, genietend van onze succesvolle dag.

In 2019 gaan we de weg er naartoe steviger maken, ons netwerk uitbreiden en volop zaadjes planten. Administratief en organisatorisch zijn we sterk. En als het op out of the box denken aan komt, zijn we koninginnen.

We hebben er zin in. Onze motivatie, positieve mindset en goesting is de saus op ons hard en kwalitatief werken. En als dessert zetten we een ‘portie geluk hebben’ op ons heerlijk menu 2019.

En jij, waarvoor ga jij in 2019?

Happy 2019 * team WIScan

Wisken