5 TIPS | Hoe krijg jij meer tijd voor koffie?

Willen we allemaal toch, meer tijd? Alles start met een goede basisplanning in je agenda. Het is eenvoudig, echt waar. Het meeste werk heb je bij de opstart van het nieuwe jaar. Nu dus. Maar eens de basis is gelegd, ben je vertrokken voor de komende maanden.

Nieuwsgierig? Ontdek in de maand januari hoe ik jou meer tijd kan bezorgen met dit eenvoudig stappenplan. Iedere week krijg je 5 tips. Pas deze toe zodat je in één flow jou die extra geniettijd garandeert.

In mijn vorig artikel daagde ik jou al uit om na te denken over jouw doelen voor 2019. Ik toonde jou ook hoe ik dat aanpak. Heb je het gemist? Lees dan zeker mijn vorig blogstuk. Ga ermee aan de slag zodat je klaar bent voor mijn stappenplan van januari.

TIP 1: Koop een leuke agenda met een blad per dag. 

Ja, soms is het gewoon handiger om nog met een papieren agenda te werken. Wist je dat je zaken beter onthoudt als je ze hebt neergeschreven? Mijn favoriete agenda’s zijn de dotted bullet journals van Leuchtrrum1917. Ik koop deze limited edition bij de 24papershop.

Maak elke dag een uur tot twee uur vrij hiervoor. In die blokken lees en beantwoord je jouw mails, doe je telefoontjes, maak je offertes, facturen,etc…

TIP 2: Maak vaste blokken in je agenda voor routinewerk.

TIP 3: Noteer jouw verlof en vaste sluitingsdagen voor 2019.

Zo vermijd je dat er plots een afspraak of werk gepland staat net op de dag dat je met vakantie wilt gaan. Of erger, vergeet die vakantie maar want je planning laat het niet toe.

Onze favoriet: Leuchttrum1917 - dotted - bullet journal.
Wij kopen ze aan bij 24Papershop. 
Je kan ze zelfs laten graveren!
Cool hé!

TIP 4: Plan jouw vrije tijd in voor 2019.

Gek? Absoluut niet! Jij bent het allerbelangrijkste in jouw zaak. Je kan maar dan genoeg ontspanning hebben zodat je hard kan werken. Op die geblokkeerde tijd kan jij of je personeel al niet meer volboeken met een afspraak of werk. Kan je eindelijk gaan sporten of gewoon lekker niets doen.

TIP 5: Voorzie nu al tijd voor jouw vaste taken voor 2019.

Iedere maand/kwartaal die boekhouding. Dat jaarlijks onderhoud aan de wagen, het gebouw of verwarming? Een maandelijkse update? Wat het ook is, je hebt gegarandeerd van die steeds wederkerende dingen. Zet die nu al in jouw agenda. Je zal ze nooit meer vergeten.

En nu? Aan de slag natuurlijk! 

Wees creatief en breng alvast wat ‘fun’ in jouw agenda. Volgende week maandag geven we jou Stap 2. 

Succes!

Wisken