Ik hou van de radio

Ken je nog dat liedje van Stef Bos uit 1993 over De Radio? De radio is zo’n vanzelfsprekend onderdeel geworden in ons leven. Zelfs met het bestaan van Spotify en dergelijke, blijft de radio overeind. Waarom? Ach, we hebben simpelweg nog altijd nood aan een echte stem en een live interactie.

Sinds ik werk bij MultiMinds bvba in het SULBB gebouw te Aalst maakte ik van naderbij kennis met het radiomaken. City Music zit immers op hetzelfde verdiep, vlak aan de lift. Voor het naar huis gaan stak ik er, gestuurd door mijn grote nieuwsgierigheid, al eens mijn hoofd binnen voor een babbel.

Als je die mensen dan al wat beter begint te kennen, dan luister je ook al eens sneller naar hun ‘werk’. Deze mensen doen het met zo’n passie dat ze gegarandeerd niet graag hebben dat we het hun werk noemen. In mijn auto is het dus steevast City Music, Studio Ajoin of Ajoin Music, met een “Feel Good” smile op mijn gezicht.

En dan enkele weken geleden kreeg ik de vraag gesteld of ik geïnteresseerd was om voor hun radio te werken. Ik mag de sociale media structureren, coördineren en helpen ondersteunen. Dit houdt in dat ik kan en mag teksten schrijven, creatief zijn, mee brainstormen, samenwerken met journalisten en heel veel mensen leer kennen.

Tja, dat zijn van die vragen waar ik niet lang hoef over na te denken.

Wat ik op de 2 weken al geleerd en gezien heb: het is verdomd keihard werken om een live uitzending vlekkeloos te laten verlopen. Zij werken constant met een race tegen de klok, moeten voortdurend alert zijn voor wat er gaande is in de wereld en zichzelf elke dag heruitvinden.

Ik heb er ook een pak fijne collega’s met een flinke dosis humor bijgekregen. En wat zottigheid is toch de saus van het leven.

robin-williams