Ladies night in een ander kleedje.

Wat als wij een ladies night organiseren?

Het ontstond uit frustratie, uit pure ontgoocheling. De ladies nights die ik en mijn team de laatste tijd hadden bezocht vonden we maar…flets, te clihé. Ik voelde me na afloop altijd zo ‘pisted off’. Het gevoel dat ik geen vrouw was als ik niet op de hoogte was van de nieuwe recepten van Pascal Naessens of niet dweepte met zeewier en sapjes, handtassen en geurkaarsen, was waarmee ik telkens naar huis ging.

Wat met sex? Met sport? Je gewoon eens uitleven op een dansvloer? Waar zijn de lekkere Gin-tonic en nice food? Misschien ging ik naar de foute ladies nights maar hey, na 4 stuks had ik het gehad hoor.

Vrouwen zijn geen planten!

Vrouwen zijn stoer, bad asses, sensueel, erotisch,… we zijn gewoon prachtige wezens. Laat ons dat maar eens bewijzen. Ben ik zo’n feministe? Nope, zeker niet maar ik vind wel dat vrouwen in hun kracht mogen, ja zelfs moeten staan.

Toen we in november 2017 aan de brainstorm tafel zaten, werd er steevast #borntosparkle als rode draad gekozen. Het concept van een Ladies Night gaan we strippen tot op zijn basis en heropbouwen als een feniks. Wat voor ons de basis is? Vrouwen – Chique – Positief – Humor – Prikkelend.

Eerst en vooral moest er voor ons, naast een meerwaarde leveren ook een hoger doel aan vasthangen. Dit was een no brainer: vrouwen zijn goede en sterke ondernemers. Alleen kruipen ze soms net iets te veel onder hun steentje. Heel wat ondernemende vrouwen runnen 2 ondernemingen tegelijkertijd: hun zaak en hun gezin.

Opnieuw, geen verwijten naar de mannen toe. Maar het opvoeden van de kinderen, de was, de plas, het kokeneteke, het gezinsleven elke dag draaiend houden,…het komt hoofdzakelijk ons vrouwen toe. I know, het is een natuurlijk patroon dat generatie op generatie wordt meegegeven. Het is soms je in heel wat bochten wringen om alles rond te krijgen.

Daarnaast wilden wij ook zoveel als mogelijk de ondernemende vrouwen uit Lede samenbrengen en laten samenwerken. Hen kwalitatief in de spotlights zetten. Laten zien wat voor talenten, kwaliteiten en straffe madammen Lede heeft. Hun goesting om te ondernemen terug zuurstof geven en hun zaak boosten. Daar gingen we voor.

Een goede voorbereiding is de helft van je succes.

Het moest er boenk op zijn. Dit kwam bovenop ons ander werk dus voldoende tijd hebben om het goed te doen was een vereiste. Een datum ver genoeg werd geprikt: vrijdag 12 oktober 2018.

Daarom stelden wij een strakke tijdslijn op:

  • Van november t.e.m. december 2017 werd een volledige marketing- en communicatiestrategie uitgeschreven, het logo ontworpen, de huisstijl vastgelegd, taakverdelingen opgesteld. Alle handelszaken met een vrouw aan het roer werden opgelijst. Voorwaarden waren wel: de handelszaken zijn gelegen in Groot-Lede of de dame is afkomstig van/woonachtig in Lede.
  • Van januari t.e.m. februari 2018 werden alle social media kanalen aangemaakt en sommige al geactiveerd. Er werd ook al overal mondelinge reclame gevoerd. Onze 3 kapiteinen van onze Lee-over teams werden gecontacteerd. Dit waren Tania Vijverman van Anny Couture, Ineke Van Den Broeck van MMoi en Sonja Leus van Donna Fashion.
  • Vanaf maart 2018 hebben we de communicatie officieel opgestart en werd het hele plan in uitvoering gebracht.

      

En de magie gebeurde.

Stilletjes aan kreeg ons event meer en meer aanhangers. De facebookpagina groeide wekelijks, de instagram posts werden een succes, de samenwerkingen namen toe, de teams gingen voluit aan de slag met hun make-over, het zag er allemaal goed uit.

Terwijl de hoeveelheid werk toenam en de stoom soms uit onze oren kwam, zagen we ook een kanteling bij de handelszaken die mee hun schouders onder dit event staken. Ze namen initiatief, kwamen met nieuwe ideeën, er werd wat afgelachen maar most of all, de handelszaken over alle deelgemeenten heen connecteerden met elkaar. En dit laatste, dat maakte ons het gelukkigste.

Hier was de magie waar we op gehoopt hadden. Ons ultieme doel was bereikt.

 

Ook het programma kreeg de juiste invulling:

  • knappe bediening
  • tattoo laten zetten
  • zelf DJ spelen
  • lekkere dranken proeven, coctails leren maken
  • jouw favoriete sexspeeltje aanschaffen
  • huidanalyse
  • sexspeeltjes
  • luxe mode-artikelen
  • plenty of food and drinks
  • fun, genieten, op en top vrouw zijn
  • Miss Exclusive Lauralyn Vermeersch, SiSterS Act, Sara Gold kwamen alvast meevieren

#Borntosparkle

Vrijdag, 12 oktober 2018 @ Salons ’t Oud Gemeentehuis te Wichelen. Wordt deze avond een succes? Is dit inderdaad wat vrouwen willen? Tenslotte, was dit hoe een ladies night er echt moet uitzien?

Geen weg terug. De gasten zijn er, de standhouders zijn er, de cat walk ligt klaar, de instrumenten staan opgesteld,…kin omhoog, schouders recht en alles geven. Let the event begin…

Ja, het was een succes.  Ja, iedereen heeft intens genoten. Ja, dit is écht wat vrouwen willen. Ja, vrouwen zijn #borntosparkle.

Special thanks to Arne De Corte voor de prachtige foto’s! Valt het jou ook op, al die lachende gezichten? Schoon hé.