De kogel is door de kerk

Het gaat hard hier op W!Scan. Ik heb de leukste job ter wereld en ik kan er meer dan genoeg mijn energie in kwijt. Mijn klanten zijn stuk voor stuk boeiende mensen die er telkens in slagen om mij te triggeren en uit te dagen. De opdrachten die op mijn bord liggen zijn geweldig en echt spek naar mijn bek.

Maar zoals ieder groeiend bedrijf wel heeft ondervonden: een week heeft maar 7 dagen, een dag maar 24 uren en wijzelf maar 2 handen. Ik ben een getrainde duizendpoot en heb de uitzonderlijke gave om een bodemloos vat aan energie te bezitten maar zoals de Engelsen zo mooi zeggen: Everyone has his breaking point.

Net omdat ik een marathon, zelfs een ultra-marathonloper en dus een echte duursporter ben, ben ik nuchter genoeg te weten dat het goed is te handelen vooraleer ik dat breekpunt bereik. Beter voorkomen dan genezen, niet?

Dus de afgelopen maanden besefte ik: ik kan het niet meer alleen, ik moet me omringen met de juiste mensen. De vragen die je jezelf stelt zijn eindeloos:
– loondienst of freelancer?
– heb ik wel genoeg uren om die persoon dan te laten werken?
– ik vind mijn opdrachten boeiend maar zal die persoon dat ook vinden?
– wat moet ik dan allemaal in orde brengen, wettelijk?
– waar zet ik die in mijn kantoor?
– wat heeft die allemaal nodig om te werken?
– verdien ik wel genoeg geld om die te betalen?
– ga ik wel een goede leider/baas zijn?
– ….

Allemaal stemmetjes in je hoofd en een massa redenen om het telkens uit te stellen en terwijl ploeter je maar door…verder jezelf uitputtend. Het keerpunt kwam er op de BusinessLab Kick-off waar ik in het eventteam zat. An Verstraete is een krak in het stellen van die vragen die je aan het denken en handelen zetten.

We maakten een overzicht van wat ik nu precies allemaal doe op een week, hebben mijn ideale timemanagement per week berekend, gaven de blokken in in mijn elektronische agenda en kwamen tot de conclusie: Wis, je moet ECHT iemand aanwerven!

En als we iets willen dan gaan we ervoor. Ik maakte voor mezelf een lijst op van dingen die ik belangrijk vind en welk profiel complementair aan het mijne zou zijn. De zoektocht werd opgestart et voilà: ik heb ze gevonden!

Nu maandag, 17 juli 2017 start mijn eerst bediende, die perfect voldoet aan het vooropgestelde profiel en waarvan ik weet dat ik haar kan laten groeien en haar verborgen kwaliteiten kan laten naarboven komen. Met trots en fierheid, maar toch ook met knikkende knieën, stel ik jullie voor:

Ilse Brosens, mijn management assistant.

En wie is die jonge man Wis? Wel dat is ook een toppertje: Kenneth Saeys. Hij studeert Marketing & Communicatie aan de Hogeschool Gent. Hij werkt als jobstudent bij mij, correctie ons van 4 juli t.e.m. 2 september. Hij werkt mee de marketing van onze klanten uit, is super creatief en durft out of the box te denken en te handelen. Daarnaast zorgt hij elke dag voor een smile op mijn gezicht want hij is, net als de rest van ons, een positivo.

Ach, ik moet het niet onder stoelen en banken stoppen, ik ben apetrots op hem. Heb hem dan ook maar meteen genomineerd als ‘De Jobstudent van het jaar 2017’ bij Unizo, want dat is hij ook!

W!Scan upgraded and boosted into a next level. Hop on and enjoy the ride together with us.

Contacteer ons.