Mathias Verdickt

Mathias vertelt waarom jobstudent bij WIScan zijn een uitdaging is.

Een paar weken geleden ben ik als jobstudent aan de slag gegaan bij W!Scan. Met hoge verwachtingen en veel goede moed sprong ik met beide voeten in dit verhaal. Een keuze dat ik mij nog geen seconde beklaagd heb.

De rode draad

Ons thema van de maand december draait rond zelfontwikkeling. Een woord dat de rode draad vormt doorheen mijn loopbaan bij W!Scan. Als student is het niet vanzelfsprekend om zomaar te mogen meedraaien binnen een professioneel team. Dit is een kans die ik bij W!Scan wel gekregen heb. Je wordt opgenomen en ondergedompeld in de wereld van administratie en marketing.

Zelfstandig werken met de nodige hulp

Dankzij de goede en constante begeleiding van Wisken en de collega’s draai ik mee in dit fantastisch team. Ik kan met al mijn vragen bij hun terecht. Maar ze houden niet bij alles wat ik doe mijn handje vast. Er wordt verwacht dat je zelf op zoek gaat naar oplossingen. Deze worden natuurlijk altijd gecontroleerd, maar zo leer je wel zelfstandig werken. Ik heb het gevoel dat ik op een paar weken tijd van jobstudent naar deel van het team ben geëvolueerd. Dit alles zorgt er ook voor dat ik mezelf verder kan ontwikkelen op professioneel vlak en ook als persoon.

Soms moet je gewoon durven

Frans is doorheen mijn schoolcarrière altijd een struikelblok geweest voor mij. Hoewel ik altijd wel een goede opleiding kreeg, heb ik nooit echt ‘feeling’ gehad met de taal. Daarom ging ik het ook altijd uit de weg als het op mijn pad kwam. Bij W!Scan heb ik deze keuze niet. Soms moet ik bellen met mensen die Frans spreken en dan is er geen weg omheen. Door regelmatig Frans te spreken besef ik dat ik geen schrik moet hebben van de taal. Ik kan mij telkens duidelijk verstaanbaar maken en heb altijd een vlot gesprek.

Veel verantwoordelijkheid onder goed toezicht

In veel gevallen krijg je als jobstudent de taken die het vaste personeel niet ziet zitten. Echter is dat alsvast bij W!Scan niet het geval. Ik mag meedraaien in verschillende dossiers waarvan ze vinden dat ze bij mijn profiel passen. Zo leer ik enorm veel bij op een zeer korte tijd. Bovendien kan ik échte ervaringen opdoen op de werkvloer en dat kan mij alleen maar ten goede komen in de toekomst.

Zelfontwikkeling is een belangrijk aspect in het leven van iedereen. Daarom ben ik blij dat ik bij W!Scan ben terecht gekomen.

Mathias Verdict
Jobstudent @ W!Scan

Mathias Verdickt - jobstudent bij WIScan