@MultiMinds_eu

Het kantoor van de firma MultiMinds bvba is ondergebracht in de oude fabrieksgebouwen van SULBB. Een prachtige en karaktervolle locatie aan de rand van het centrum van Aalst.

Deze leuke en hippe start-up wil een kantoor waar dynamisch werken centraal staat.

IT-ers hebben hoofdzakelijk een zittend beroep. Zou het niet leuk, maar vooral gezond zijn om dat zitten te kunnen afwisselen met staand werken? Waarom niet wat meer beweging en werken combineren met fietsen of lopen?

Dit is het resultaat geworden!

Voor de tafels werd gekozen voor steigerbuizen. Deze stoere en ruime bureaus zijn op maat gemaakt door SteigerbuisOnline. Zo is er een tafel op standaardhoogte, eentje op stahoogte en 4 tafels speciaal voor tijdens de trainingen en opleidingen. Natuurlijk is er ook gedacht aan het passend afsluiten van de werkweek. Hiervoor is er de bar van 3m waar ze met z’n allen kunnen napraten.

Niet genoeg afwisseling? De werknemers van MultiMinds kunnen ook even wat ‘wandelen’ op de loopband of rustig wat fietsen. Dit is ideaal bij het lezen van teksten. De toestellen worden gedurende 1 maand op proef getest via de firma Health2Work.

Alle aanwezige stoelen werden zorgvuldig uitgekozen en zijn vooral ergonomisch: goede zithouding, voldoende ondersteuning, verstelbaar op alle vlakken en sterk. Dat deze dan ook nog in de kleuren van het logo zijn maakt het een mooi geheel. De firma Eurodesign is op dit gebied een gevestigde waarde.

Grote panden hebben vooral te kampen met verwarming en akoestiek. Op gebied van verwarming is alles prima geregeld…voor in de winter. Het zijn de zomermaanden die wat problemen gaven.

Aangezien het kantoor zuid georiƫnteerd is en volledig voorzien is van grote raampartijen, maakt dat de lichtinval en de opwarming door de zon te fel is. Het werken op de schermen was niet echt aangenaam.

Wat akoestiek betreft, daar was nog wat werk aan. Het hoog plafond gaf een vermoeiende galm bij ieder gesprek. Een conference call? Zoek het hoekje met de beste akoestiek en hoop dat iedereen wat zwijgt? Inderdaad, geen manier van efficient werken.

Grote moltondoeken van Showtex in basic wit brachten de oplossing voor beide problemen: afscherming van de zon maar toch nog klaar en voor het bellen, dat kan je nu echt zonder problemen.

En wat is er daar met dat gras Wis? Wel, mochten de fiets en de loopband niet blijven of een andere plaats in het kantoor krijgen, dan maken ze daar lekker hun tuintje van. Nog wat plantjes en een tafeltje met stoeltjes…chillen!

Have a nice day MultiMinds!